#9milfördiabetes

Som jag tidigare skrivit så var planen att denna helg genomföra loppet HighCoastUltra.

Detta och som så många andra event/lopp ställdes in iom Covid-19. Rätt beslut och jag valde att skjuta upp min startplats till nästa år.

Då jag tränat för detta under hela vintern ville jag dock genomföra något event och insamlingprojektet startade. Efter lite om och men landade det tillslut på ett swishevent till Diabetesfonden.

Planeringen räknade jag med men inte i den mängd det nu blev. Tömma ett konto var enkelt. Använda sociala medier likaså. Mäta upp banan i Garmin check. Men mat, dryck ombyte mm mm en helt annan.

Vänner och bekanta blev intresserade. Både av att följa men även dela vidare och vips var eventet modell stort.

6/6-20 kl. 09:00 gick starten från Gavik. Tillsammans med Per tog oss genom Trail/vägarna längs högakustenleden kring Nordingrå upp till Ullånger. 24km harmoni i rätt tempo. Och i rätt väder. 12-14grader, mulet men något blåsigt.

Framme på första vilostoppet med mat och påfyllning öppnade sig även himmelen. Ösregn och svårt att hålla temp. Så på egen hand här vid 3h15min iväg mot nästa. Naturum. Genom grusvägar, led längs snåriga stigar och skog. Ensam och helt genomblöt.

Matdepån Naturum var som de andra utplacerade vilostationer. Tur var med öppna toaletter jag kunde byta om på samt en varm bil att äta i som Linus, nästa medlöpare kom i. Han följde på ett par kilometer och arbetade även nu aktivt med sociala medier. Allt kunde följas via instagramkontot @highcoast.sc

Över E4an lämnade Linus av mig mot egen tid i Skuleskogens nationalpark. Hela vägen genom leden i lika dyngblöta stigar. Här iklädd iaf torra kläder ett tag och från Hoka OneOne speedgoat 3 (jag haft den första maran) till spikskorna Saucony MadRiver TR spike. Ett perfekt val på de blöta spångarna och snåriga trailen

Genom naturreservatet. Helt på egen hand där mer löpning gick över till stenig klättring. Via slåtterdalsskrevan ner mot Tärnettsjön och mot Entré Nord. Försök till löpsteg och få i mig mer näring börjar kroppen nu vid 50km säga sitt.

Konstant och hela tiden plingade det till i telefon om nya framgångar på swishkontot. Riktigt skoj. Där jag stundtals redan från start filmade in som Linus och Elin (med mitt konto) la upp position samt summa vi var uppe i. Vid denna tid över 20k kr. Magiskt.

Entré nord blev ett kortare stopp. Där väntade kollegorna Jim och Max (skjutsad av CoachCarro) som skulle köra med till sista posten Sandlågan. Kroppen men egentligen endast ryggen/bål börjar nu få svårt att hålla tryck.

Ner mot köpmanholmen och dess asfaltsväg krigade vi på. I mitten av vägen som de tre vise männen.

Här nere efter cirka milen löpning säger ryggen stopp. Resten av kroppen ofattbart fin form. Okey lite spänningar i lår från utförslöpningen slåtterdalsskrevan till entré nord men annars inga skador/smärtor.

Börjar komma upp i hiskelig bit över 25k kr och jag tar ett aktivt beslut. Att avbryta vid 70km och skicka iväg kollegorna till sin parkerade bil vid Sandlågan.

Där mäktigt nog möter de upp två andra kollegor, därav CoachCarro som beslutar sig för att alla fyra ta över stafettpinnen och köra hem mot mål. Två av de som då redan löpt 20km krigar på sista 9k hem. med kollegorna. som ett lag.

23:59 landar de med 3 av 4 personbästa i distans in på tomten och målet. Välkomnas med att vi precis då gick över 30000kr och stolta fick vätska av en ännu mer stolt över dom PB-löpare (JAG)

70km och dryga gjorde jag rätt val. Att i ösregnet inte ta mig in i klädd skog utan evt hjälp och utan att skada mig.

Fakta och kuriosa : 70,63km, 12h24min (9h48min färdtid), 1916höjdmeter, medelpuls 128.

Gavik-Ullånger
Ullånger-Naturum
Älsklingarnas överraskning vid Naturum
Entré syd till entré nord
Slåtterdalsskrevan
Entré nord
Grattis !!! Och TACK
100kr kom tydligen in till nu när jag skrev detta inlägg 🙂
Foto : Elin Nerpin (Nerpin.com)
Foto : Elin Nerpin (Nerpin.com)
Enligt Garmin rätt uttömd på energi så säger väl godnatt nu !!!

Många tummar upp på varje bild och exakt så hela dagen kändes så TUMME UPP PÅ ALLT !!! 👍🏻


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s