Racereport HighCoastWinterTrail 20200222

Ja, vars ska man börja.

Tidigt, kl 05:15 ringer klockan. Okristligt tidigt. Och dags att kliva upp. Självklart självförvållat men ändock.

En snabb frukost, några espresso och på med kläderna. Fötterna fixade dagen innan till en påse Gott&Blandat som sig bör. Med fivefingersstrumporna och GoCoCo-kompression på med merinoullunderstället. Därefter löpartights, vindbyxor, löparjackan och vindjackan. Och OM jag är glad för detta val av mycket kläder.

Rullade ner mot Skule kring 06:30. Framme precis när de öppnade incheckning och nr 187 uthämtat. En snabb kaffe samt inlämning av DropBag gick bussen senare mot start kl 08:00.

Till min förskräckelse men även glädje av skoval i år ser jag starten och dess underlag. Glansis utan något som helst fäste. Samtidigt jag hör andra utan dobbar och tänker mig tillbaka till fjolårets misstag.

09:00 och high-five av racedirector drar vi iväg. Lunkades gåendes för att inte glida av banan. Väderleken så långt helt ok. 2plus och uppehåll. Långt från vad som komma skall.

Några kilometer uppför börjar än mer halka. På spångarna vid entré nord. Gula leden mot entré syd. Längs snäv Trail och backig såpa av blötsnö.

Upp mot topparna och slåttdalsskrevan. Mycket klättring, svårt med tempo i köer precis som alla lopp.

Nu var målet med dagen att spendera mycket tid och kriga mig fram så ingen annan var mig i vägen.

Vid entré syd, en varmkorv senare och påfyllning av dryck tar jag beslutet om att dra Bergsrundan. Ännu mer såpa och klättring igen med resultatet att det blir 35k banan (kallad Extreme). Här ligger klockan på nästan 1:40h, på 1mil haha.

Tillbaka med klättringarna upp på slåttdalsberget igen och ner mot nästa korv och påfyllning. Denna tur finns inte mycket att säga om innan vägen tillbaka, de sista 15k ska göras med kramper i varenda muskel. Trots bra intag av salttabletter varje timme och ca 1l vatten i timmen knyter sig insida lår och vader.

Landsvägslöpning på glansis med gnutta sandkorn ett par kilometer går inte speciellt fort. Snitt 6fart men ack mer glad åt det än skogspartiet senare i ren gyttja. Självklart nu i ösregn och fortsatt 2grader. 23k på nästan 3:45h. Haha.

Efter år och dagar, eller iaf några timmar fylls depåerna upp med varm blåbärssoppa. Innan passage av E4an och senare klättring upp mot Skuletoppen. Fåtal kilometer om ens det men timmen upp typ var jag helt dyngsur. Nu inte av bara svett utan ösregn.

Försök till att hitta lösare snö att våga lite utför går jag precis bredvid alla andra sprungit. Släpper på lite och krigar mig ner de sista killo mot friluftsbyn och målgång.

6h & 11min har jag trampat mig fram 35k på alla underlag man kan. Från glansis till gyttja och såpa till snö. I ösregn men glad åt att kroppen höll utan någon känning alls annat än muskulär smärta.

Alla lopp är en erfarenhet rikare. Ett event under ordnade former. Och självklart kommer jag tillbaka även till detta vintriga långlopp. Nästa år kanske med energi att fixa 50an.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s