Kost, näring…

Bloggen, nu tror jag flertalet av er som läser detta skrattar högt för sig själv eller bara fnissar men jag är nog lite insatt i kost och näringsintag iaf.

Inte direkt känd för att ta mig tiden att äta på bestämda tider, ej heller känna av hunger utan min kropp och knopp kan leverera med kraft och energi utan speciellt intag av mat.

Lika spännande som missköter kost så som jag gör, kan gå 1 även 2 dygn utan mat, träna på som vanligt, ha normalt till högt svenssonintag av alkohol (ingen fest, supa) och allmänt vara dålig på att hålla en kosthållning som så många andra.

Det som dock talar för att det jag gör är relativt rätt är då att jag 1ggn per år är sjuk, och då RIKTIGT sjuk, MANSSJUK!

De bästa pass jag gör är utan speciell kostladdning, förutom dagen före lopp, den obligatoriska Gott&Blandat-påsen. Gärna modell stor.

Samtidigt som ”dålig” kosthållning har jag ändå som vana att äta vitaminerna och mineralerna min kropp behöver.

Se nedan på några och varför, sjukt korta varför…

20190525_082459 Mineraler är bra. D-vitaminer? VI lever 9månader om året utan sol… Överdriver… 10!  Kalcium, tänker mig att det är bra för skelettet samt upplever bättre tryck i de större muskelgrupperna. Sist men inte minst, pga dåligt intag av frukt och bär så tar jag C-vitamin.

Inget av detta är gratis men ej heller att vara sängliggandes från jobbet!

FVF !!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s